Nypolen

Nationslokalen Nypolen finns i Nya Studenthusets A-trappas 4:e våning på Mannerheimvägen 5A. Som sambon har vi Åbo Nation och Åländska Studentföreningen i Helsingfors, som vi även delade lokal med då vi bodde under Kupolen i B-trappan. Dessutom använder även Studentorganisationen vid Svenska Social- och Kommunalhögskolan (StudOrg) och Svenska Nationer och Ämnesföreningar r.f (SNÄf) Nypolen som mötes- och festutrymme. Akateeminen Pöytälätkäyhdistys och Akateeminen Viiniseura har förvaringsutrymme på Nypolen. Eftersom 4:e våningen har flera organisationer brukar där vara program nästan varje dag, och under veckosluten är det säkerligen någon som ordnar en fest eller sits, så ta en sväng upp till Nypolen och ha en oförglömlig kväll!

Nypolen består består av cirkelformad lounge/tambur med bekväma soffor, en garderobshörna med knaggar och förvaringsutrymme, två toaletter, kansli, en kvadratisk liten sal (”Röda Salen”) med balkong mot Mannerheimvägen, samt stora rektangelformade festsalen som vi delar med våra grannar Eteläsuomalainen Osakunta. Lilla salen rymmer ca 35 personer sittande, medan stora salens maximikapactiet för middagar är 100 personer.

Vill du ha en nyckel till Nypolen? Nationsmedlemmarna kan kvittera ut en nyckel, kontakta lokalintendenten!

Vill du hyra Nypolen? Kontakta Nypolens uthyrningsansvarig! Nuvarande eller föredetta nationsaktiva har rätt att hyra Nypolen till ett subventionerat pris.

Kom ihåg att lokalen är vårt hem, så respektera andra och håll utrymmet städat och rent! Vid eventuella problem, kontakta styrelsen eller lokalintendent!

Lilla salens bokningskalender

Festsalens bokningskalender